Рецепти
Колач од какао со фил од кокос Ана Ѓорова

Мек колач од какао со вкусен фил од кокос во средината. Одличен десерт за со кафето.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(200 грама + 2 чаши )

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Масло(1 Чаша)

Млеко(1 литар + 1 чаша )

Какао(2 Супени лажици)

Кокос(200 Грама)

Гриз(7 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сварете 1 литар млеко со 2 чаши шеќер, па додајте ги гризот и кокосот. Филот оставете го настрана добро да се олади.
  2. Јајцата се матат со 200 грама шеќер, па се додаваат печивото, брашното, маслото, чаша млеко и какаото. Во тепсија број 30 се истура помовина од смесата и се става да се пече во загреана рерна околу 10 минути.
  3. Потоа врз пандишпанот се става фил од кокос, па врз него и преостанатата половина од смесата за тесто и се ставаат да се печат околу 35 минути на 180 степени.
  4. Исечете го колачот на коцки или парчиња по желба и послужете го малку подоладен.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: