Рецепти
Колач од моркови Ана Ѓорова

Необичен колач кој ќе сакате повторно да го подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(300 Грама)

Ореви(250-300 Грама)

Јајце(2 )

Шеќер(250 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(2 Кафени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер во прав(1 Чаша)

Маргарин(50 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Павлака(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се матат јајцата и шеќерот, па се додаваат маслото, ванилата, брашното, печивото, циметот и солта. Се промешува и на крај се додаваат оревите (пола мелени, пола толчени) и ренданиот морков.
  2. Смесата се става во соодветен сад и се пече на 180 степени.
  3. Маргаринот пенасто се мати со миксер заедно со шеќерот во прав, лажица сок од лимон и со павлаката.
  4. Готовиот колач се прелива со филот од павлака и се сече по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: