Рецепти
Колач од моркови Ана Ѓорова

Необичен колач кој ќе сакате повторно да го подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(300 Грама)

Ореви(250-300 Грама)

Јајце(2 )

Шеќер(250 Грама)

Масло(200 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(2 Кафени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Брашно(1 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер во прав(1 Чаша)

Маргарин(50 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Павлака(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се матат јајцата и шеќерот, па се додаваат маслото, ванилата, брашното, печивото, циметот и солта. Се промешува и на крај се додаваат оревите (пола мелени, пола толчени) и ренданиот морков.
  2. Смесата се става во соодветен сад и се пече на 180 степени.
  3. Маргаринот пенасто се мати со миксер заедно со шеќерот во прав, лажица сок од лимон и со павлаката.
  4. Готовиот колач се прелива со филот од павлака и се сече по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: