Рецепти
Колач со јаболко Ана Ѓорова

Колач со јаболки и шлаг за вкусен десерт со шолја чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(500 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Кисело млеко(100 Милилитри)

Вода(300 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(3 поголеми )

Шеќер(6 лажици за шлагот )

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Жолчките одделете ги од белките и тргнете ги настрана.
  2. Во длабок сад ставете ги жолчките, брашното, прашокот за печиво, шеќерот, маслото, киселото млеко и водата и убаво промешајте.
  3. Добиената смеса поделете ја на два дела: во едниот дел додајте какао и измешајте.
  4. Во подмачкано тавче истурете ја смесата наизменично, прво од белиот, па од кафениот дел.
  5. Јаболките излупете ги, исечете ги на кругови и ставете ги одозгора врз смесата.
  6. Печете го колачот во рерна на 200 степени околу 45 минути.
  7. Откако колачот ќе се испече, белките изматете ги со 6 лажици шеќер за да добиете густа смеса.
  8. Истурете ги одозгора врз испечениот колач и вратете ги во рерна уште 5-10 минути додека белките добијат златеста боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: