Рецепти
Колач со малини Ана Ѓорова

Овој едноставен рецепт може да го направите со било какво сезонско овошје по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(2 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Јогурт(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Брашно(3 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Малини

Шеќер(за филот )

Гриз(3 Супени лажици)

Мелени ореви

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад се мешаат брашното, печивото, ванилиниот шеќер и 200 г шеќер, па им се додаваат млекото, јогуртот, јајцата и маслото.
  2. Се мати целата смеса.
  3. Половина од смесата се става во подмачкан плех (број 30) посипан со брашно и добро се запечува во рерна, но не премногу – колку да фати малце кора.
  4. Фил: малините се мијат и се пасираат со гризот, малку шеќер и со мелени ореви.
  5. Се става филот врз потпеченото тесто, се прелива со другата половина од смесата со брашното и се пече колачот на 200°C.
  6. Испечениот колач се посипува со шеќер во прав или со кокос, а може да го премачкате и со мармалад.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: