Рецепти
Колачиња со мармалад (посно) Ана Ѓорова

Погоден и брз десерт за посните слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Посен маргарин(1 )

Масло(3 мали филџани )

Газирана вода(5 Супени лажици)

Шеќер во прав(6 Супени лажици)

Мармалад од сливи

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маргаринот се мати со шеќерот во прав. Откако ќе се добие пенаста хомогена смеса, се додаваат маслото и газираната вода. Се додава и брашното и се замесува тесто.
  2. Од тестото се прават топчиња, се измазнуваат во раката, па во средината им се прави мало дупче.
  3. Во секое дупче се става по малку мармалад, вкусот го избирате по желба, но најдобри се киселкастите мармалади како на пример од мармалад од кајсии, модри сливи или од малини.
  4. Колачињата се редат во подмачкана тепсија со мало растојание меѓу секое, потоа се печат на 180°C.
  5. Колачињата се печат додека да се испечат, но се внимава да останат бели. Уште повкусни се ако отстојат ден-два пред послужување затоа што стануваат помеки.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: