Рецепти
Колачиња со мармалад (посно) Ана Ѓорова

Погоден и брз десерт за посните слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(700 Грама)

Посен маргарин(1 )

Масло(3 мали филџани )

Газирана вода(5 Супени лажици)

Шеќер во прав(6 Супени лажици)

Мармалад од сливи

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маргаринот се мати со шеќерот во прав. Откако ќе се добие пенаста хомогена смеса, се додаваат маслото и газираната вода. Се додава и брашното и се замесува тесто.
  2. Од тестото се прават топчиња, се измазнуваат во раката, па во средината им се прави мало дупче.
  3. Во секое дупче се става по малку мармалад, вкусот го избирате по желба, но најдобри се киселкастите мармалади како на пример од мармалад од кајсии, модри сливи или од малини.
  4. Колачињата се редат во подмачкана тепсија со мало растојание меѓу секое, потоа се печат на 180°C.
  5. Колачињата се печат додека да се испечат, но се внимава да останат бели. Уште повкусни се ако отстојат ден-два пред послужување затоа што стануваат помеки.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: