Рецепти
Компир манџа
Основен рецепт за едноставната, но вкусна компир манџа со пилешко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(300 Грама)
Компир(4 големи )
Морков(4 )
Лук(2 Чешниња)
Кромид(3 Главици)
Ловоров лист(2 )
Свеж магдонос(0.5 Китка)
Црвен пипер(1 )
Сол(1-2 Кафени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
Масло(2-3 Супени лажици)
Коцка за супа-бујон(1-2 )
Вода(370-400 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути
- Месото исечкајте го и пропржете го во тенџере на масло, околу 1-2 минути.
- Извадете го месото настрана и во истото масло пржете ги сечканите кромид и лук, и додајте ги потоа и сечканите компири на коцки, малку сечкан магдонос и сечканите моркови на кругови.
- Во тенџерето додајте вода и коцки за супа. Додајте го месото и промешајте.
- Кога ќе зоврие манџата, зачинете ја по вкус и покријте го тенџерето со капак. Варете 30-40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во