Рецепти
Компир манџа Ана Ѓорова

Основен рецепт за едноставната, но вкусна компир манџа со пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(300 Грама)

Компир(4 големи )

Морков(4 )

Лук(2 Чешниња)

Кромид(3 Главици)

Ловоров лист(2 )

Свеж магдонос(0.5 Китка)

Црвен пипер(1 )

Сол(1-2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Коцка за супа-бујон(1-2 )

Вода(370-400 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Месото исечкајте го и пропржете го во тенџере на масло, околу 1-2 минути.
  2. Извадете го месото настрана и во истото масло пржете ги сечканите кромид и лук, и додајте ги потоа и сечканите компири на коцки, малку сечкан магдонос и сечканите моркови на кругови.
  3. Во тенџерето додајте вода и коцки за супа. Додајте го месото и промешајте.
  4. Кога ќе зоврие манџата, зачинете ја по вкус и покријте го тенџерето со капак. Варете 30-40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: