Рецепти
Компир на скара Ана Ѓорова

Компири со балсамико оцет и свежи билки како вкусен гарнир за скара

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Балсамико оцет(1/4 Чаша)

Лимон(1/2 )

Копар(4 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(4 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исечете ги компирите на две половини и ставете ги во сад. Додајте им оцет балсамико, свеж сок од лимон, копар, див лук, сол и бибер. Измешајте добро и оставете компирот да впие од состојките околу 20тина минути.
  2. Ставете ги на скара да се печат и додајте им од останатиот сос во садот додека се печат. Печете ги од двете страни околу 20тина минути и проверувајте со нож или вилушка дали се готови, ако се тврди оставете да се печат уште неколку минути, па послужете со месо и салата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: