Рецепти
Компир салата со октопод (посно) Ана Ѓорова

Медитеранска салата од варени компири и октопод што е многу вкусна во комбинација со лук, кромид и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(1,5 до 2 Килограми)

Компир(1/2 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Маслиново масло(80 Милилитри)

Црвен вински оцет(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Октоподите се варат 1,5 час. Се чистат од кожата и се сечкаат на парчиња од 2-3 см.
  2. Компирите посебно се варат во лушпа, се лупат и се сечкаат.
  3. Во длабок сад се мешаат октоподот и компирите и се додава сечкани лук и кромид.
  4. Салатата се зачинува со маслиново масло, оцет, сол и бибер по вкус и се промешува.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: