Рецепти
Компир салата со октопод (посно) Ана Ѓорова

Медитеранска салата од варени компири и октопод што е многу вкусна во комбинација со лук, кромид и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(1,5 до 2 Килограми)

Компир(1/2 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Маслиново масло(80 Милилитри)

Црвен вински оцет(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Октоподите се варат 1,5 час. Се чистат од кожата и се сечкаат на парчиња од 2-3 см.
  2. Компирите посебно се варат во лушпа, се лупат и се сечкаат.
  3. Во длабок сад се мешаат октоподот и компирите и се додава сечкани лук и кромид.
  4. Салатата се зачинува со маслиново масло, оцет, сол и бибер по вкус и се промешува.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: