Рецепти
Компир салата со октопод (посно) Ана Ѓорова

Медитеранска салата од варени компири и октопод што е многу вкусна во комбинација со лук, кромид и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(1,5 до 2 Килограми)

Компир(1/2 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Маслиново масло(80 Милилитри)

Црвен вински оцет(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Октоподите се варат 1,5 час. Се чистат од кожата и се сечкаат на парчиња од 2-3 см.
  2. Компирите посебно се варат во лушпа, се лупат и се сечкаат.
  3. Во длабок сад се мешаат октоподот и компирите и се додава сечкани лук и кромид.
  4. Салатата се зачинува со маслиново масло, оцет, сол и бибер по вкус и се промешува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: