Рецепти
Компири со див лук и лимон Ана Ѓорова

Дивиот (мечкин) лук претставува природен лек за прочистување на крвта и е корисен против уринарни болести и анемија.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Вода(1/4 Чаша)

Путер(1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Див (мечкин) лук(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Излупете ги компирите и варете ги во солена вода околу 2 часа (не ги преварувајте).
  2. Растопете 1/4 чаша путер и додајте го исечканиот магдонос, исечканиот див лук, сокот од лимон и убаво промешајте или изблендирајте.
  3. Полијте ја смесата врз сварените компири и оставете да впијат. По вкус додајте сол, бибер, парчиња див лук и магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: