Рецепти
Компири со сирење и кашкавал Ана Ѓорова

Вкусно и сочно предјадење за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Свински врат(чаден 100 грама )

Фета сирење(150 Грама)

Свеж босилек(3 Гранчиња)

Кашкавал(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирите излупете ги и издлабете ги за полнење.
  2. Тавата за печење попрскајте ја со масло за јадење и во неа наредете ги компирите.
  3. Издлабените делови изрендајте ги и измешајте ги со сечканиот кромид, сечканиот чаден свински врат и заедно пропржете ги на масло и на путер.
  4. Откако ќе омекнат, додајте ги фета сирењето, сол и босилек, па со филот наполнете ги издлабените компири.
  5. Врз нив ставете ленти кашкавал, налијте во тавата 100 мл вода, попрскајте ги компирите со масло и затворете ја тавата со алуминиумска фолија.
  6. Печете 40 минути во рерна на 200 степени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: