Рецепти
Компири со сирење и кашкавал
Вкусно и сочно предјадење за на вашата трпеза
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(8 )
Свински врат(чаден 100 грама )
Фета сирење(150 Грама)
Свеж босилек(3 Гранчиња)
Кашкавал(200 Грама)
Путер(50 Грама)
Кромид(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Компирите излупете ги и издлабете ги за полнење.
- Тавата за печење попрскајте ја со масло за јадење и во неа наредете ги компирите.
- Издлабените делови изрендајте ги и измешајте ги со сечканиот кромид, сечканиот чаден свински врат и заедно пропржете ги на масло и на путер.
- Откако ќе омекнат, додајте ги фета сирењето, сол и босилек, па со филот наполнете ги издлабените компири.
- Врз нив ставете ленти кашкавал, налијте во тавата 100 мл вода, попрскајте ги компирите со масло и затворете ја тавата со алуминиумска фолија.
- Печете 40 минути во рерна на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во