Рецепти
Компири со сирење и кашкавал Ана Ѓорова

Вкусно и сочно предјадење за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Свински врат(чаден 100 грама )

Фета сирење(150 Грама)

Свеж босилек(3 Гранчиња)

Кашкавал(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирите излупете ги и издлабете ги за полнење.
  2. Тавата за печење попрскајте ја со масло за јадење и во неа наредете ги компирите.
  3. Издлабените делови изрендајте ги и измешајте ги со сечканиот кромид, сечканиот чаден свински врат и заедно пропржете ги на масло и на путер.
  4. Откако ќе омекнат, додајте ги фета сирењето, сол и босилек, па со филот наполнете ги издлабените компири.
  5. Врз нив ставете ленти кашкавал, налијте во тавата 100 мл вода, попрскајте ги компирите со масло и затворете ја тавата со алуминиумска фолија.
  6. Печете 40 минути во рерна на 200 степени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: