Рецепти
Компири со сирење и кашкавал Ана Ѓорова

Вкусно и сочно предјадење за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(8 )

Свински врат(чаден 100 грама )

Фета сирење(150 Грама)

Свеж босилек(3 Гранчиња)

Кашкавал(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирите излупете ги и издлабете ги за полнење.
  2. Тавата за печење попрскајте ја со масло за јадење и во неа наредете ги компирите.
  3. Издлабените делови изрендајте ги и измешајте ги со сечканиот кромид, сечканиот чаден свински врат и заедно пропржете ги на масло и на путер.
  4. Откако ќе омекнат, додајте ги фета сирењето, сол и босилек, па со филот наполнете ги издлабените компири.
  5. Врз нив ставете ленти кашкавал, налијте во тавата 100 мл вода, попрскајте ги компирите со масло и затворете ја тавата со алуминиумска фолија.
  6. Печете 40 минути во рерна на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: