Рецепти
Копани со тарана Ана Ристеска

Лесно јадење за целото семејство кое моежете да го послужите со свежа салата како прилог

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(1 Килограм)

Морков(3 )

Тарана(450 Грама)

Путер(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ги вариме копаните.
  2. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја пржиме на 80 г растопен путер во тава на оган.
  3. Пиперката и морковите ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата со омекнатиот кромид. Откако пиперката и морковите ќе се испржат во тавата ја додаваме тараната и мешаме со лажица.
  4. Откако и тараната ќе се запржи содржината од тавата ја ставаме во огноотпорен сад. Во садот ги додаваме и сварените копани.
  5. Налеваме од водата во која се вареа копаните и посолуваме. Во тенџере на оган го ставаме преостанатиот путер да се растопи. Го додаваме црвениот путер и промешуваме.
  6. Со врелата запршка ја преливаме содржината во огноотпорниот сад. Наросуваме бибер.
  7. Го ставаме садот во рерна, печеме 45 минути на 200 степени и го вадиме од рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: