Рецепти
Копани со тарана Ана Ристеска

Лесно јадење за целото семејство кое моежете да го послужите со свежа салата како прилог

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(1 Килограм)

Морков(3 )

Тарана(450 Грама)

Путер(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Зелена пиперка(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ги вариме копаните.
  2. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја пржиме на 80 г растопен путер во тава на оган.
  3. Пиперката и морковите ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата со омекнатиот кромид. Откако пиперката и морковите ќе се испржат во тавата ја додаваме тараната и мешаме со лажица.
  4. Откако и тараната ќе се запржи содржината од тавата ја ставаме во огноотпорен сад. Во садот ги додаваме и сварените копани.
  5. Налеваме од водата во која се вареа копаните и посолуваме. Во тенџере на оган го ставаме преостанатиот путер да се растопи. Го додаваме црвениот путер и промешуваме.
  6. Со врелата запршка ја преливаме содржината во огноотпорниот сад. Наросуваме бибер.
  7. Го ставаме садот во рерна, печеме 45 минути на 200 степени и го вадиме од рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: