Рецепти
Копани во сос од павлака Ана Ѓорова

Сочни пилешки копани со бел сос од павлака и лук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(4 )

Кисела павлака(450 Грама)

Компир(3-4 )

Сенф(4-5 Супени лажици)

Лук(1/2 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во сад измешајте ги киселата павлака, сенфот, малку масло, сол, бибер и рендан лук. Мешајте додека смесата стане хомогена.
  2. Претходно сварените копани цели се ставаат во смесата, заедно со нив се додаваат и компирите сечкани на парчиња.
  3. Сето тоа се меша заедно, па се става во намастена тава.
  4. Тавата се покрива со фолија и се става во рерна да се пече 50 минути на 200°C.
  5. Потоа се вади фолијата и се остава јадењето повторно да се пече, најмалку уште 10-тина минути или додека добие румена боја.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: