Рецепти
Копани во сос од павлака Ана Ѓорова

Сочни пилешки копани со бел сос од павлака и лук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(4 )

Кисела павлака(450 Грама)

Компир(3-4 )

Сенф(4-5 Супени лажици)

Лук(1/2 Главица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во сад измешајте ги киселата павлака, сенфот, малку масло, сол, бибер и рендан лук. Мешајте додека смесата стане хомогена.
  2. Претходно сварените копани цели се ставаат во смесата, заедно со нив се додаваат и компирите сечкани на парчиња.
  3. Сето тоа се меша заедно, па се става во намастена тава.
  4. Тавата се покрива со фолија и се става во рерна да се пече 50 минути на 200°C.
  5. Потоа се вади фолијата и се остава јадењето повторно да се пече, најмалку уште 10-тина минути или додека добие румена боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: