Рецепти
Копани во сос од павлака
Сочни пилешки копани со бел сос од павлака и лук за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки копан(4 )
Кисела павлака(450 Грама)
Компир(3-4 )
Сенф(4-5 Супени лажици)
Лук(1/2 Главица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Во сад измешајте ги киселата павлака, сенфот, малку масло, сол, бибер и рендан лук. Мешајте додека смесата стане хомогена.
- Претходно сварените копани цели се ставаат во смесата, заедно со нив се додаваат и компирите сечкани на парчиња.
- Сето тоа се меша заедно, па се става во намастена тава.
- Тавата се покрива со фолија и се става во рерна да се пече 50 минути на 200°C.
- Потоа се вади фолијата и се остава јадењето повторно да се пече, најмалку уште 10-тина минути или додека добие румена боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во