Рецепти
Котлети од мисиркино бело месо
Пржено мисиркино месо во путер, брашно и презла
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мисиркино месо(500 Грама)
Путер(50 Грама)
Брашно(1 Чаша)
Јајце(2-3 )
Презла(1 Чаша)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Со остар нож, белото месо се сече на тенки резенки и се посолува.
- Котлетите од мисиркино месо се валкаат во брашно, јајца и презлла и се пржат во тава на загреан путер.
- Котлетите се пржат убаво од двете страни, а потоа се служат топли со свежа салата од зелка.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во