Рецепти
Коцки со сирење Ана Ѓорова

Интересен рецепт за мини печива со сирење за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Млеко(400 Милилитри)

Јогурт(250 Милилитри)

Квасец(1 коцка свеж )

Масло(150 Милилитри)

Брашно(1 Килограм)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сирење

Путер(за премачкување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Едно јајце се мати со млекото и со јогуртот, се додаваат маслото, квасецот, шеќерот, солта и брашното помешано со печивото. Се замесува мазно тесто кое се остава 1 час да нарасне.
  2. Рацете се мачкаат со масло и тестото добро се меси. Повторно се остава да нарасне, па постапката се повторува уште еднаш.
  3. Тестото се дели на два дела. Деловите се сукаат со дебелина од 1 см. На двете страни од тестото се става дробено сирење помешано со изматено јајце и се завиткува.
  4. Се сечат парчиња од тестото во форма на коцки, се редат во плех и се оставаат да постојат 10 минути. Одозгора се премачкуваат со путер и по желба се наросуваат со сусам.
  5. Се печат на 200 степени додека заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: