Рецепти
Крап печен во вино Ана Ѓорова

Здрав ручек со гарнир од варен компир. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Лук(неколку чешниња )

Лимон(1 )

Масло(малку )

Бело вино(200 Милилитри)

Вегета

Бибер

Компир(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Масло(малку )

Оцет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрво рибата (може и неколку помали риби) ја чистиме и добро ја миеме.
  2. Потоа крапот убаво го посолуваме одвнатре и однадвор и го оставаме да отстои околу 1 час.
  3. Крапот на неколку места хоризонтално го засекуваме преку грбот и потоа во отворите ставаме чешниња лук, сок од лимон, масло и бибер.
  4. Тепсијата со крапот ја ставаме во загреана рерна да се пече на темепература од 200 степени. Го полеваме со виното и одвреме-навреме го превртуваме во плехот за да се испече добро.
  5. Како гарнир, приготвуваме компир салата; ги вариме компирите, ги лупиме и ги сечеме на кругови, сечкаме една поголема главица кромид, додаваме масло, сол, оцет, бибер и добро промешуваме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: