Рецепти
Крап печен во вино Ана Ѓорова

Здрав ручек со гарнир од варен компир. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Лук(неколку чешниња )

Лимон(1 )

Масло(малку )

Бело вино(200 Милилитри)

Вегета

Бибер

Компир(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Масло(малку )

Оцет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрво рибата (може и неколку помали риби) ја чистиме и добро ја миеме.
  2. Потоа крапот убаво го посолуваме одвнатре и однадвор и го оставаме да отстои околу 1 час.
  3. Крапот на неколку места хоризонтално го засекуваме преку грбот и потоа во отворите ставаме чешниња лук, сок од лимон, масло и бибер.
  4. Тепсијата со крапот ја ставаме во загреана рерна да се пече на темепература од 200 степени. Го полеваме со виното и одвреме-навреме го превртуваме во плехот за да се испече добро.
  5. Како гарнир, приготвуваме компир салата; ги вариме компирите, ги лупиме и ги сечеме на кругови, сечкаме една поголема главица кромид, додаваме масло, сол, оцет, бибер и добро промешуваме.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: