Рецепти
Крап печен во вино Ана Ѓорова

Здрав ручек со гарнир од варен компир. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Лук(неколку чешниња )

Лимон(1 )

Масло(малку )

Бело вино(200 Милилитри)

Вегета

Бибер

Компир(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Масло(малку )

Оцет

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрво рибата (може и неколку помали риби) ја чистиме и добро ја миеме.
  2. Потоа крапот убаво го посолуваме одвнатре и однадвор и го оставаме да отстои околу 1 час.
  3. Крапот на неколку места хоризонтално го засекуваме преку грбот и потоа во отворите ставаме чешниња лук, сок од лимон, масло и бибер.
  4. Тепсијата со крапот ја ставаме во загреана рерна да се пече на темепература од 200 степени. Го полеваме со виното и одвреме-навреме го превртуваме во плехот за да се испече добро.
  5. Како гарнир, приготвуваме компир салата; ги вариме компирите, ги лупиме и ги сечеме на кругови, сечкаме една поголема главица кромид, додаваме масло, сол, оцет, бибер и добро промешуваме.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: