Рецепти
Крап со благ кромид (посно) Ана Ѓорова

Рецепт за малку посмелите готвачи што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Кромид(1 Килограм)

Шеќер(по вкус )

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Суво грозје(100 Грама)

Суви сливи(100 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и пржете го во голема тава колку да омекне.
  2. Потоа додајте шеќер (по вкус), сувото грозје и сувите сливи (претходно обарени во врела вода). На крај зачинете со црвен пипер.
  3. Вака приготвениот кромид се истура во тепсија за печење.
  4. Крапот убаво се мие, се засекува неколку пати поо должина и се посолува, па се става врз кромидот.
  5. Се додава водата и се става да се пече во загреана рерна.
  6. Крапот се сече на парчиња и се послужува со кромидот како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: