Рецепти
Крап со благ кромид (посно)
Рецепт за малку посмелите готвачи што вреди да го испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Крап(1 )
Кромид(1 Килограм)
Шеќер(по вкус )
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Суво грозје(100 Грама)
Суви сливи(100 Грама)
Вода(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот ситно исечкајте го и пржете го во голема тава колку да омекне.
- Потоа додајте шеќер (по вкус), сувото грозје и сувите сливи (претходно обарени во врела вода). На крај зачинете со црвен пипер.
- Вака приготвениот кромид се истура во тепсија за печење.
- Крапот убаво се мие, се засекува неколку пати поо должина и се посолува, па се става врз кромидот.
- Се додава водата и се става да се пече во загреана рерна.
- Крапот се сече на парчиња и се послужува со кромидот како гарнир.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во