Рецепти
Крап со благ кромид (посно) Ана Ѓорова

Рецепт за малку посмелите готвачи што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Кромид(1 Килограм)

Шеќер(по вкус )

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Суво грозје(100 Грама)

Суви сливи(100 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и пржете го во голема тава колку да омекне.
  2. Потоа додајте шеќер (по вкус), сувото грозје и сувите сливи (претходно обарени во врела вода). На крај зачинете со црвен пипер.
  3. Вака приготвениот кромид се истура во тепсија за печење.
  4. Крапот убаво се мие, се засекува неколку пати поо должина и се посолува, па се става врз кромидот.
  5. Се додава водата и се става да се пече во загреана рерна.
  6. Крапот се сече на парчиња и се послужува со кромидот како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: