Рецепти
Крап со благ кромид (посно) Ана Ѓорова

Рецепт за малку посмелите готвачи што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Кромид(1 Килограм)

Шеќер(по вкус )

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Суво грозје(100 Грама)

Суви сливи(100 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и пржете го во голема тава колку да омекне.
  2. Потоа додајте шеќер (по вкус), сувото грозје и сувите сливи (претходно обарени во врела вода). На крај зачинете со црвен пипер.
  3. Вака приготвениот кромид се истура во тепсија за печење.
  4. Крапот убаво се мие, се засекува неколку пати поо должина и се посолува, па се става врз кромидот.
  5. Се додава водата и се става да се пече во загреана рерна.
  6. Крапот се сече на парчиња и се послужува со кромидот како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: