Рецепти
Крап со соја (посно) Ана Ѓорова

Здрав фамилијарен ручек од печена риба со гарнир од соја и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Кромид(700 Грама)

Соја зрна(или ронки, 400 грама )

Магдонос(1 Китка)

Морков(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(2 Главици)

Бибер(20 зрна )

Масло(250 Грама)

Бело вино(150 Милилитри)

Вода(1 Литар)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Исчистениот крап посолете го и полнете го со исечкан лук и сок од половина исцеден лимон. Така приготвен ставете го 5-6 часа во фрижидер.
  2. Исечканиот кромид пржете го во 200 мл масло, па откако убаво ќе омекне, ставете го во тепсијата во која ќе го печете крапот.
  3. Во тепсијата ставете ги и сојата, исечканиот магдонос, исечканиот морков, биберот, белото вино и водата. Сите овие состојки измешајте ги со лажица.
  4. На средината од тавата ставете го крапот и одозгора премачкајте го со преостанатите 50 мл масло. Додајте го во тавата и преостанатиот лимон.
  5. Печете ја рибата 50-60 минути на 180 степени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: