Рецепти
Кремаста супа од компири Ана Ристеска

Вкусна и кремаста прекрасно зачинета супа со компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пржена сланина(6 Парчиња)

Пилешка супа(3 Чаши)

Компир(900 Грама)

Кромид(1 )

Путер(4 Супени лажици)

Брашно(1/3 Чаша)

Кондензирано млеко(340 Милилитри)

Чедар сирење(1 Чаша)

Кисела павлака(1/2 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 4 часа и 20 минути

  1. Ставете ја испржената сланина, 3 чаши пилешка супа, компири и кромид во тенџере за долго готвење и промешајте. Гответе 3-4 часа на висока температура или додека компирите не омекнат.
  2. Кога супата ќе биде речиси готова, на тавче стопете го путерот, додајте го брашното, мешајте и гответе околу 1 минута. Постепено додавајте го млекото со постојано мешање додека не се добие мазна смеса и оставете да се готви додека не почне да врие и не се згусне.
  3. Веднаш додајте ја смесата со брашното во супата и промешајте. Додајте го и чедар сирењето и киселата павлака, сол и бибер. Доколку сакате супата да е погуста можете да ги згмечите компирите.
  4. Послужете ја топла.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: