Рецепти
Крокети од брокули Ана Ѓорова

Уште еден вкусен рецепт за љубителите на брокули за едноставен, вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(1 Килограм)

Јајце(2 )

Рендан кашкавал(1 Супена лажица)

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Кашкавал(80 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете ги брокулите од листовите и дршките, исечете ги цветовите на крупно и измијте ги. Гответе ги 15 минути на пареа.
  2. Сварената брокула испасирајте ја и измешајте ја со јајцата, лажица рендан кашкавал или пармезан, сол и бибер. Мешајте додека не добиете хомогена смеса.
  3. Кашкавалот исечете го на коцки, од смесата со брокули формирајте топчиња и во секоја од нив ставете по една коцка кашкавал.
  4. Така подготвените крокети, извалкајте ги во лебни трошки, па ставете ги во фрижидер да отстојат 15-тина минути.
  5. Пржете ги во поголемо количество масло додека не добијат убава боја и станат крцкави. Сервирајте ги топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: