Рецепти
Крокети од брокули Ана Ѓорова

Уште еден вкусен рецепт за љубителите на брокули за едноставен, вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(1 Килограм)

Јајце(2 )

Рендан кашкавал(1 Супена лажица)

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Кашкавал(80 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете ги брокулите од листовите и дршките, исечете ги цветовите на крупно и измијте ги. Гответе ги 15 минути на пареа.
  2. Сварената брокула испасирајте ја и измешајте ја со јајцата, лажица рендан кашкавал или пармезан, сол и бибер. Мешајте додека не добиете хомогена смеса.
  3. Кашкавалот исечете го на коцки, од смесата со брокули формирајте топчиња и во секоја од нив ставете по една коцка кашкавал.
  4. Така подготвените крокети, извалкајте ги во лебни трошки, па ставете ги во фрижидер да отстојат 15-тина минути.
  5. Пржете ги во поголемо количество масло додека не добијат убава боја и станат крцкави. Сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: