Рецепти
Крокети од брокули Ана Ѓорова

Уште еден вкусен рецепт за љубителите на брокули за едноставен, вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(1 Килограм)

Јајце(2 )

Рендан кашкавал(1 Супена лажица)

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Кашкавал(80 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете ги брокулите од листовите и дршките, исечете ги цветовите на крупно и измијте ги. Гответе ги 15 минути на пареа.
  2. Сварената брокула испасирајте ја и измешајте ја со јајцата, лажица рендан кашкавал или пармезан, сол и бибер. Мешајте додека не добиете хомогена смеса.
  3. Кашкавалот исечете го на коцки, од смесата со брокули формирајте топчиња и во секоја од нив ставете по една коцка кашкавал.
  4. Така подготвените крокети, извалкајте ги во лебни трошки, па ставете ги во фрижидер да отстојат 15-тина минути.
  5. Пржете ги во поголемо количество масло додека не добијат убава боја и станат крцкави. Сервирајте ги топли.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: