Рецепти
Крокети од зелка со риба Ана Ѓорова

Пржени крокети кои се одлични на вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(300 Грама)

Речна риба(200 Грама)

Свеж сок од лимон(малку )

Јајце(1 )

Брашно(50 Грама)

Пиво(1 Децилитар)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Масло

Вода(1 Децилитар)

Бело вино(1 Децилитар)

Павлака(2 Супени лажици)

Вегета

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Киселата зелка се цеди и се сече на ситно, рибата се сече на коцкички и се пропржува со лимон.
  2. Со јајцето, пивото и брашното се замесува поретко тесто.
  3. Во 5 лажици од тестото се става зелката и рибата, се зачинува со сол и шеќер.
  4. Се вадат крокетите и се валкаат во тестото.
  5. Маслото се загрева и во него се пржат крокетите 45 минути.
  6. Се подготвува сосот: се загреваат водата и виното (може да им се додаде по желба и 1 лажичка вињак), па се додаваат павлаката и вегетата.
  7. Пржените крокети се сервираат со сечкан магдонос и со сосот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: