Рецепти
Крокети од зелка со риба Ана Ѓорова

Пржени крокети кои се одлични на вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(300 Грама)

Речна риба(200 Грама)

Свеж сок од лимон(малку )

Јајце(1 )

Брашно(50 Грама)

Пиво(1 Децилитар)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Масло

Вода(1 Децилитар)

Бело вино(1 Децилитар)

Павлака(2 Супени лажици)

Вегета

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Киселата зелка се цеди и се сече на ситно, рибата се сече на коцкички и се пропржува со лимон.
  2. Со јајцето, пивото и брашното се замесува поретко тесто.
  3. Во 5 лажици од тестото се става зелката и рибата, се зачинува со сол и шеќер.
  4. Се вадат крокетите и се валкаат во тестото.
  5. Маслото се загрева и во него се пржат крокетите 45 минути.
  6. Се подготвува сосот: се загреваат водата и виното (може да им се додаде по желба и 1 лажичка вињак), па се додаваат павлаката и вегетата.
  7. Пржените крокети се сервираат со сечкан магдонос и со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: