Рецепти
Крушевска погача (посно) Ана Ристеска

Посна погача, одлична за посни слави и пости. По желба може да додадете и малку крстена вода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Масло(5 Супени лажици)

Шеќер(5 Супени лажици)

Бело вино(5 Супени лажици)

Квасец(1 )

Прашок за печиво(1 Пакување)

Рендана кора од лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сите состојки убаво се замесуваат. Тестото се остава да стаса и се става во подмачкано тенџере.
  2. Се украсува со желба. Се премачкува со вода и масло и се пече на 200 степени, а потоа на потивко.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: