Рецепти
Круши во црвено вино Ана Ристеска

Француски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Црвено вино(700 Милилитри)

Ловоров лист(1 Лист)

Бибер(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(50 Грама)

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Крушите измијте ги, излупете ги и оставете им ги дршките.
  2. Одберете соодветен сад во кој што ќе ги ставите.
  3. Во друг сад измешајте ги виното, шеќерот, другите состојки и лушпите од крушките и чекајте да зоврие виното.
  4. Внимателно ставете ги крушките во виното да се варат 10 минути на една страна, па потоа на другата.
  5. Крушките ќе бидат готови после 20 минути варење на послаба температура но ќе внимавате да не ја изгубат формата. Потоа ги оставате да се оладат во самото вино.
  6. За да биде погуст сосот од виното можете да го оставите во фрижидер па да послужите.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: