Рецепти
Куглоф со афион и лимон Ана Ѓорова

Едноставен колач со освежителен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1,5 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Мелени ореви(100 Грама)

Афион(100 Грама)

Рендана кора од лимон(од 1-2 )

Прашок за печиво(1 )

Јајце(3 големи )

Млеко(3/4 Чаша)

Билно масло(1/2 Чаша)

Сол(малку )

Ванилин шеќер(1 )

Црно грозје(и бело грозје )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Шеќерот и јајцата изматете ги со миксер.
  2. Додајте ги преостанатите состојки и продолжете со матењето.
  3. Смесата изтурете ја во долгнавест калап премачкан со масло и попрскан со брашно.
  4. Грозјето убаво измијте го, потоа зрната наредете ги врз колачот. Зрната веднаш ќе потонат и на испечениот колач ќе се гледаат на спротивната страна.
  5. Печете во претходно загреана рерна на 180°C околу 45 минути.
  6. Оставете го колачот да се олади неколку минути, па превртете го калапот.
  7. Колачот исечете го откако ќе се излади.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: