Рецепти
Куглов со месо и варени јајца Ана Ѓорова

Гурмански солен колач со мешано мелено месо, пршута и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(800 Грама)

Јајце(7 )

Рендан кашкавал(260 Грама)

Леб(1 Парче)

Млеко(малку )

Бело вино(50 Милилитри)

Сол

Бибер

Пршута(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Парчето леб потопете го во малку млеко и издробете го во еден сад. Додајте го меленото месо, 3 неварени јајца, ренданиот кашкавал, белото вино и зачинете со сол и бибер.
  2. Месете ја смесата со дланките за да убаво ги измешајте сите состојки и да добиете хомогена смеса.
  3. Половина од смесата ставете ја во намастен куглов калап. Убаво распоредете и натапкајте со прстите, наредете ги четирите варени јајца и поклопете ги со останатата смеса.
  4. Убаво притиснете и поклопете, па потоа целиот колач покријте го со парчиња пршута.
  5. Печете го во претходно загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: