Рецепти
Куглов со месо и варени јајца Ана Ѓорова

Гурмански солен колач со мешано мелено месо, пршута и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(800 Грама)

Јајце(7 )

Рендан кашкавал(260 Грама)

Леб(1 Парче)

Млеко(малку )

Бело вино(50 Милилитри)

Сол

Бибер

Пршута(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Парчето леб потопете го во малку млеко и издробете го во еден сад. Додајте го меленото месо, 3 неварени јајца, ренданиот кашкавал, белото вино и зачинете со сол и бибер.
  2. Месете ја смесата со дланките за да убаво ги измешајте сите состојки и да добиете хомогена смеса.
  3. Половина од смесата ставете ја во намастен куглов калап. Убаво распоредете и натапкајте со прстите, наредете ги четирите варени јајца и поклопете ги со останатата смеса.
  4. Убаво притиснете и поклопете, па потоа целиот колач покријте го со парчиња пршута.
  5. Печете го во претходно загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: