Рецепти
Куглов со месо и варени јајца
Гурмански солен колач со мешано мелено месо, пршута и варени јајца. Уживајте!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мешано мелено месо(800 Грама)
Јајце(7 )
Рендан кашкавал(260 Грама)
Леб(1 Парче)
Млеко(малку )
Бело вино(50 Милилитри)
Пршута(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Парчето леб потопете го во малку млеко и издробете го во еден сад. Додајте го меленото месо, 3 неварени јајца, ренданиот кашкавал, белото вино и зачинете со сол и бибер.
- Месете ја смесата со дланките за да убаво ги измешајте сите состојки и да добиете хомогена смеса.
- Половина од смесата ставете ја во намастен куглов калап. Убаво распоредете и натапкајте со прстите, наредете ги четирите варени јајца и поклопете ги со останатата смеса.
- Убаво притиснете и поклопете, па потоа целиот колач покријте го со парчиња пршута.
- Печете го во претходно загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во