Рецепти
Куглов со месо и варени јајца Ана Ѓорова

Гурмански солен колач со мешано мелено месо, пршута и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(800 Грама)

Јајце(7 )

Рендан кашкавал(260 Грама)

Леб(1 Парче)

Млеко(малку )

Бело вино(50 Милилитри)

Сол

Бибер

Пршута(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Парчето леб потопете го во малку млеко и издробете го во еден сад. Додајте го меленото месо, 3 неварени јајца, ренданиот кашкавал, белото вино и зачинете со сол и бибер.
  2. Месете ја смесата со дланките за да убаво ги измешајте сите состојки и да добиете хомогена смеса.
  3. Половина од смесата ставете ја во намастен куглов калап. Убаво распоредете и натапкајте со прстите, наредете ги четирите варени јајца и поклопете ги со останатата смеса.
  4. Убаво притиснете и поклопете, па потоа целиот колач покријте го со парчиња пршута.
  5. Печете го во претходно загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: