Рецепти
Кукурек
Македонски специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помлаку од 80 минути
- Исчистете го чкембето со врела вода и измијте го убаво. Измијте ги и цревцата од надворешната страна добро, а потоа со стапче превртете ги. И нив измијте ги добро и исечете ги на парчиња долги околу 2м.
- Исечете го чкембето на долгнавести парчиња толку колку што има цревца. Земете едно парче од чкембето и омотајте го со црево. Направете така и ставете ги во тавче.
- Посолете ги, налејте ги со масло, буковска сол, црн пипер и ставете ги во рерна да се печат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во