Рецепти
Кукурек Ана Ристеска

Македонски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помлаку од 80 минути

  1. Исчистете го чкембето со врела вода и измијте го убаво. Измијте ги и цревцата од надворешната страна добро, а потоа со стапче превртете ги. И нив измијте ги добро и исечете ги на парчиња долги околу 2м.
  2. Исечете го чкембето на долгнавести парчиња толку колку што има цревца. Земете едно парче од чкембето и омотајте го со црево. Направете така и ставете ги во тавче.
  3. Посолете ги, налејте ги со масло, буковска сол, црн пипер и ставете ги во рерна да се печат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: