Рецепти
Ладна полска супа од домати Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(4 несолени доколку се стават во вода )

Лук(3 Чешниња)

Масло(4 Кафени лажици)

'Ржан леб(3 Парчиња)

Чили пиперка(3-4 )

Сол

Бибер

Шеќер

Домат(1 ипол Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Краставиците се сечат на ситно на коцки.
  2. Доматот се става на сито. Се полива со врела вода, а потоа со ладна вода и се лупи. Потоа се сече и миксира.
  3. Се додават краставиците, пасираниот лук и масло.
  4. Од печивото се вадат корките од лебот се поливат со половина чаша вода и се остават да отстојат 15 минути.
  5. Лебот од водата се ситни со прсти и заедно со водата се става во супа.
  6. Супата се меша со 2 чаши вода, се додава сол, бибер и шеќер се остава да се олади.
  7. Се мие и се сече ситно млад кромид и чили и се служат одозгора со супата.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: