Рецепти
Ладни ролати од леб Ана Ѓорова

Одлични за ладно предјадење со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Мајонез(3 Супени лажици)

Пршута(50 Грама)

Зелени маслинки(80 Грама)

Крем сирење(80 Грама)

Шунка(50 Грама)

Рукола(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 30 минути во фрижидер

  1. На парчињата бел леб (за клуб сендвичи) исечете им ја корката и израмнете ги со сукало убаво да се сплеснат.
  2. Потоа премачкајте на едно парче од мајонезот, а на останатите од крем сирењето.
  3. Ставете од шунката и од пршутата, маслинките (или маринирани печурки) и руколата.
  4. Внимателно свиткајте го лепчето во ролат и постапката повторете ја со останатите состојки.
  5. Така свитканите ролати обвиткајте ги во проѕирна фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер.
  6. Извадете ги од фрижидер, исечете ги на тркалца и веднаш послужете ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: