Рецепти
Ладни ролати од леб Ана Ѓорова

Одлични за ладно предјадење со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 Парчиња)

Мајонез(3 Супени лажици)

Пршута(50 Грама)

Зелени маслинки(80 Грама)

Крем сирење(80 Грама)

Шунка(50 Грама)

Рукола(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 30 минути во фрижидер

  1. На парчињата бел леб (за клуб сендвичи) исечете им ја корката и израмнете ги со сукало убаво да се сплеснат.
  2. Потоа премачкајте на едно парче од мајонезот, а на останатите од крем сирењето.
  3. Ставете од шунката и од пршутата, маслинките (или маринирани печурки) и руколата.
  4. Внимателно свиткајте го лепчето во ролат и постапката повторете ја со останатите состојки.
  5. Така свитканите ролати обвиткајте ги во проѕирна фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер.
  6. Извадете ги од фрижидер, исечете ги на тркалца и веднаш послужете ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: