Рецепти
Лазањи со пилешко Ана Ристеска

Едноставен рецепт за лазањи со пилешко месо и шампињони со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Пилешкиот стек се вари и се сече на парчиња. Кромидот се пржи и во него се додаваат стекот и печурките. Се зачинува со мешавината зачини и со биберот.
  2. Лазањите се варат со масло и со сол. Во тавче се реди еден ред лазањи. Лазањите се премачкуваат со кечап и врз нив се нанесува од смесата со стекот и печурки. Нанесуваме половина од ренданиот кашкавал. Исто постапуваме со останатите лазањи и смесата.
  3. Се пече на температура од 250 степени 20 минути. На испечените лазањи се нанасува остатокот од кашкавалот и се пече 10 минути.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: