Рецепти
Лазањи со пилешко
Едноставен рецепт за лазањи со пилешко месо и шампињони со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(600 Грама)
Лазањи-готови(1 Пакување)
Маринирани шампињони(300 Грама)
Рендан кашкавал(300 Грама)
Кромид(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Пилешкиот стек се вари и се сече на парчиња. Кромидот се пржи и во него се додаваат стекот и печурките. Се зачинува со мешавината зачини и со биберот.
- Лазањите се варат со масло и со сол. Во тавче се реди еден ред лазањи. Лазањите се премачкуваат со кечап и врз нив се нанесува од смесата со стекот и печурки. Нанесуваме половина од ренданиот кашкавал. Исто постапуваме со останатите лазањи и смесата.
- Се пече на температура од 250 степени 20 минути. На испечените лазањи се нанасува остатокот од кашкавалот и се пече 10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во