Рецепти
Лазањи со риба Ана Ристеска

Превкусни кремасти лазањи со риба и спанаќ кои може да ги подготвите со било каква риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(141 Грама)

Сол

Спанаќ(4 Чаши)

Домат(2 )

Копар(2 Супени лажици)

Рибји филети(2 Чаши)

Едамер кашкавал(1 Чаша)

Путер(3 Супени лажици)

Брашно(1/4 Чаша)

Млеко(1 1/2 Чаша)

Морско оревче

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Лазањите сварете ги според упатството, а потоа тргнете ги на страна за да се исушат (на крпа).
  2. За бешамелот, стопете го путерот во едно тавче, додајте го брашно и пржете го додека не добие златна боја. Полека додавајте го млекото и мешајте постојано. Гответе на ниска температура околу 5 минути од кога ќе почне да врие. Зачинете со сол, бибер и морско оревче.
  3. Измијте го спанаќот, ставете го да се вари во покриено тенџере околу 2 минути, потоа тргнете го и исцедете го од водата.
  4. Доматите бланширајте ги, излупете ги и исечкајте ги на коцкички. Потоа додајте ги во бешамелот заедно со спанаќот. Рибите кои се на исечкани на парчиња зачинете ги со сол.
  5. Тава за печење премачкајте ја со путер и наредете ги лазањите. Одозгора ставете половина од рибата и половина од бешамелот. Потоа наредете уште еден ред лазањи, па останатиот дел од рибата и бешамелот. Одозгора поросете со рендан едамер кашкавал и ставете ги лазањите да се печат во загреана рерна околу 35 минути.
  6. Послужете ги веднаш.

 

Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: