Рецепти
Леб без брашно Ана Ристеска

Брз, здрав, домашен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Вода(100 Милилитри)

Ореви(100 Грама)

Ленено семе(100 Грама)

Семки од тиква(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Ким(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Во блендер ги мелеме сите јаткасти плодови, а потоа ги ставаме во еден длабок сад.
  2. Јајцата ги кршиме и ги ставаме кај јаткастите плодови и додаваме вода.
  3. Сето тоа убаво го мешаме и ставаме сол и сода бикарбона, како и ким.
  4. Земаме плех, го подмачкуваме со масло за јадење, наросуваме малку брашно, па ја истураме смесата.
  5. Рерната ја загреваме на 180 степени, а потоа го ставаме плехчето и печеме околу 50 минути.
  6. Лебот го вадиме од рерна и го оставаме да се излади, па послужуваме.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: