Рецепти
Леб без брашно Ана Ристеска

Брз, здрав, домашен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Вода(100 Милилитри)

Ореви(100 Грама)

Ленено семе(100 Грама)

Семки од тиква(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Ким(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Во блендер ги мелеме сите јаткасти плодови, а потоа ги ставаме во еден длабок сад.
  2. Јајцата ги кршиме и ги ставаме кај јаткастите плодови и додаваме вода.
  3. Сето тоа убаво го мешаме и ставаме сол и сода бикарбона, како и ким.
  4. Земаме плех, го подмачкуваме со масло за јадење, наросуваме малку брашно, па ја истураме смесата.
  5. Рерната ја загреваме на 180 степени, а потоа го ставаме плехчето и печеме околу 50 минути.
  6. Лебот го вадиме од рерна и го оставаме да се излади, па послужуваме.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: