Рецепти
Леб без брашно
Брз, здрав, домашен леб
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(5 )
Вода(100 Милилитри)
Ореви(100 Грама)
Ленено семе(100 Грама)
Семки од тиква(100 Грама)
Сусам(100 Грама)
Сода бикарбона(1 Кафена лажица)
Ким(2 Кафени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути
- Во блендер ги мелеме сите јаткасти плодови, а потоа ги ставаме во еден длабок сад.
- Јајцата ги кршиме и ги ставаме кај јаткастите плодови и додаваме вода.
- Сето тоа убаво го мешаме и ставаме сол и сода бикарбона, како и ким.
- Земаме плех, го подмачкуваме со масло за јадење, наросуваме малку брашно, па ја истураме смесата.
- Рерната ја загреваме на 180 степени, а потоа го ставаме плехчето и печеме околу 50 минути.
- Лебот го вадиме од рерна и го оставаме да се излади, па послужуваме.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во