Рецепти
Леб без брашно Ана Ристеска

Брз, здрав, домашен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Вода(100 Милилитри)

Ореви(100 Грама)

Ленено семе(100 Грама)

Семки од тиква(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Ким(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Во блендер ги мелеме сите јаткасти плодови, а потоа ги ставаме во еден длабок сад.
  2. Јајцата ги кршиме и ги ставаме кај јаткастите плодови и додаваме вода.
  3. Сето тоа убаво го мешаме и ставаме сол и сода бикарбона, како и ким.
  4. Земаме плех, го подмачкуваме со масло за јадење, наросуваме малку брашно, па ја истураме смесата.
  5. Рерната ја загреваме на 180 степени, а потоа го ставаме плехчето и печеме околу 50 минути.
  6. Лебот го вадиме од рерна и го оставаме да се излади, па послужуваме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: