Рецепти
Леб со маслинки Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен домашен леб со црни маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Квасец во прав(1 Супена лажица)

Морска сол(1 Супена лажица)

Млеко(2 Супени лажици)

Црни маслинки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во сад ставете го брашното, додајте ги квасецот и солта, па промешајте да се распоредат состојките. Со додавање вода замесете средно меко тесто.
  2. Во ненамастен сад ставете го тестото, покријте го со фолија и оставете го на топло да стасува околу 1 час.
  3. Маслинките исечкајте ги ситно и избришете ги да не се мокри. Додајте ги во тестото и размесете го. Обликувајте ја саканата форма, па премачкајте го со млекото одозгора.
  4. Лебот се пече во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: