Рецепти
Леб со маслинки Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен домашен леб со црни маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Квасец во прав(1 Супена лажица)

Морска сол(1 Супена лажица)

Млеко(2 Супени лажици)

Црни маслинки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во сад ставете го брашното, додајте ги квасецот и солта, па промешајте да се распоредат состојките. Со додавање вода замесете средно меко тесто.
  2. Во ненамастен сад ставете го тестото, покријте го со фолија и оставете го на топло да стасува околу 1 час.
  3. Маслинките исечкајте ги ситно и избришете ги да не се мокри. Додајте ги во тестото и размесете го. Обликувајте ја саканата форма, па премачкајте го со млекото одозгора.
  4. Лебот се пече во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: