Рецепти
Лесен колач со праски Ана Ѓорова

Овошен колач што одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(4 Чаши)

Јогурт(3 Чаши)

Масло(2 Чаши)

Брашно(10 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Праска(1/2 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Измијте ги и исчистете ги праските од семките, па исечете ги на средни коцкички.
  2. Јајцата изматете ги со шеќерот, потоа додајте ги јогуртот и маслото.
  3. Откако убаво со миксер ќе ги изматите, додајте го брашното помешано со прашокот за печиво, но измешајте го со дрвена лажица, не со миксер.
  4. Кога смесата е вака приготвена, намастете ја тепсијата со маргарин и истурете половина од смесата за тесто, па ставете во загреана рерна да се пече.
  5. Кога малку ќе се потпече, извадете ја тепсијата, наредете ги праските и додајте ја втората половина од тестото.
  6. Одзогора по желба може да посипете сусам, па вратете да се пече на 200 степени околу 40 минути, па намалете на 100 степени и печете го колачот уште 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: