Рецепти
Летна тава Ана Ѓорова

Вкусен ручек за Вас и семејството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(2 Килограми)

Пилешко месо(1 Килограм)

Црвена пиперка(1 Килограм)

Домат(1.5 Килограм)

Бело вино(1 Децилитар)

Кашкавал(200 Грама)

Вегета(1-2 Супени лажици)

Свежо оригано(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пржете го одделно свинското од пилешкото месо (може да употребете свинска кртина и пилешки бифтек). Кога ќе се испржат се ставаат во земјена тава и убаво се мешаат.
  2. Пиперките се сечат на коцкички се пржат. Не треба да бидат премногу пржени, туку да омекнат.
  3. Доматите исто така се сечат на парчиња и се пржат во тенџере. Додајте оригано и вегета.
  4. Месото во тавата се прелива со сокот од домати и се додава 1 децилитар бело вино и се затвара со земјен капак. Се става да се пече во загреана рерна околу 30 – 40 минути да крчка. Потоа одозгора се ренда кашкавал и без поклопец се враќа уште 5 минути да се пече додека кашкавалот не закорави.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: