Рецепти
Летна тава Ана Ѓорова

Вкусен ручек за Вас и семејството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(2 Килограми)

Пилешко месо(1 Килограм)

Црвена пиперка(1 Килограм)

Домат(1.5 Килограм)

Бело вино(1 Децилитар)

Кашкавал(200 Грама)

Вегета(1-2 Супени лажици)

Свежо оригано(1-2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пржете го одделно свинското од пилешкото месо (може да употребете свинска кртина и пилешки бифтек). Кога ќе се испржат се ставаат во земјена тава и убаво се мешаат.
  2. Пиперките се сечат на коцкички се пржат. Не треба да бидат премногу пржени, туку да омекнат.
  3. Доматите исто така се сечат на парчиња и се пржат во тенџере. Додајте оригано и вегета.
  4. Месото во тавата се прелива со сокот од домати и се додава 1 децилитар бело вино и се затвара со земјен капак. Се става да се пече во загреана рерна околу 30 – 40 минути да крчка. Потоа одозгора се ренда кашкавал и без поклопец се враќа уште 5 минути да се пече додека кашкавалот не закорави.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: