Рецепти
Летни бифтеци во сос од оцет
Интересен македонски рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедски бифтек(500 Грама)
Масло(50 Милилитри)
Свеж магдонос(1 Китка)
Оцет(1 Супена лажица)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Прво се приготвува сосот. Во мал сад се ставаат оцетот и солта, а потоа се додава маслото и 2 лажици ситно сечкан магдонос и се промешува.
- Од месото се одвојуваат жилите и маснотијата, се премачкуваат парчињата со масло и се пече на вжештена плоча или во тава без масло, по неколку минути од секоја страна.
- Парчињата бифетци се редат во чинија, се преливаат со сосот и се служат ладни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во