Рецепти
Летни бифтеци во сос од оцет Ана Ѓорова

Интересен македонски рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски бифтек(500 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Китка)

Оцет(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Прво се приготвува сосот. Во мал сад се ставаат оцетот и солта, а потоа се додава маслото и 2 лажици ситно сечкан магдонос и се промешува.
  2. Од месото се одвојуваат жилите и маснотијата, се премачкуваат парчињата со масло и се пече на вжештена плоча или во тава без масло, по неколку минути од секоја страна.
  3. Парчињата бифетци се редат во чинија, се преливаат со сосот и се служат ладни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: