Рецепти
Летни бифтеци во сос од оцет Ана Ѓорова

Интересен македонски рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедски бифтек(500 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Китка)

Оцет(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Прво се приготвува сосот. Во мал сад се ставаат оцетот и солта, а потоа се додава маслото и 2 лажици ситно сечкан магдонос и се промешува.
  2. Од месото се одвојуваат жилите и маснотијата, се премачкуваат парчињата со масло и се пече на вжештена плоча или во тава без масло, по неколку минути од секоја страна.
  3. Парчињата бифетци се редат во чинија, се преливаат со сосот и се служат ладни.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: