Рецепти
Лондонски штангли Ана Ѓорова

Оргиналниот англиски рецепт се прави со маст, но тој секако убаво и вкусно излегува и со путер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Путер(160 Грама)

Шеќер(310 Грама)

Мармалад од кајсии(100 Грама)

Ореви(190 Грама)

Црно чоколадо(1 Парче)

Белка од јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Се матат жолчките и шеќерот.
  2. Се додава путер, а потоа и брашно.
  3. Тестото се тенчи врз плех и се премачкува со мармалад од кајсии.
  4. Преку мармаладот се става фил кој се прави така што пенасто се матат белките со постепено додавање на шеќерот.
  5. Се додаваат 140 грама мелени ореви и растопено чоколадо.
  6. Преку филот се посипуваат 50 грама ситно сечкани ореви и растопено чоколадо.
  7. Преку филот се посипуваат останатите ситно сечкани ореви и пече на 180 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: