Рецепти
Маџун merita_trajkova@hotmail.com

Маџунот е одлично природно лековито средство за зајакнување на имунолошкиот систем, помага и при настинки и инфекции на респираторниот тракт. Се користи како засладувач во чај, сокови и слично.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шира од грозје(50 Литри)

Бела земја(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Првиот ден се става ширата заедно со земјата да отстојат еден ден.
  2. Вториот ден се процедува ширата и се става во бакарна шерпа да се вари.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: