Рецепти
Макарони со лигњи (посно) Ана Ѓорова

Тестенини во сочен сос од домати и морски плодови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(2 средна големина )

Лук(1 Чешне)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Домат(4-5 средна големина )

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(0.5 Децилитри)

Макарони(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава со загреано масло додајте исечкан лук и магдонос, кратко пропржете, па додајте ги ситно сечканите лигњи. Пржете ги од сите страни со привремено мешање додека малку не поцрвенат.
  2. Исечкајте ги доматите на ситни парчиња и додајте ги со лигњите.
  3. Додајте маслиново масло, оригано, сол и бибер и динстајте на тивок оган околу 45 минути.
  4. Во меѓувреме сварете ги макароните според упатството на пакувањето. Исцедете ги и додајте ги во тавата со лигњи. Пржете сè заедно додека макароните не омекнат и впијат од сосот, па послужете ги топли.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: