Рецепти
Макарони со свински врат и кашкавал Ана Ѓорова

Потпечена тава сочни макарони за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(500 Грама)

Јајце(3 )

Јогурт(2 Децилитри)

Кашкавал(200 Грама)

Свински врат(4 тенко исечени парчиња )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Макароните се ставаат да се варат на тивок оган во тенџере со зовриена вода.
  2. Во друг сад се матат јајцата, па се додава јогуртот и повторно сето тоа се мати.
  3. Откако макароните ќе се сварат, убаво се цедат и се посолуваат по желба.
  4. Подмачкано тавче со масло се става во рерна да се загрее, па се истураат половина од макароните, а свинскиот врат се седи одозгора.
  5. Се дотураат преостанатите макарони и одозгора се редна кашкавалот.
  6. Полека со голема лажица постепено се истура изматената смеса од јогурт.
  7. Се пече прво на 220 степени околу 10-15 минути, а потоа се намалува на 170 степени и се допекува уште 20-30 минути.
  8. Откако ќе се оладат макароните, се сечат на парчиња и се сервираат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: