Рецепти
Малешевско тавче Ана Ристеска

Брз ручек, одличен за сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(200 Грама)

Мешано мелено месо(150 Грама)

Сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(1 Чаша)

Сирење(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тава со масло го пржиме кромидот, а потоа ги додаваме печурките, сечканата сланина и меленото месо (претходно приготвено во топчиња).
  2. Свинското месо го сечкаме на коцки, го пржиме и динстаме на страна, и на крај го додаваме во смесата.
  3. На сето ова се додава доматно пире и една чаша вода, колку да се издинста 10 минути.
  4. Тавчето го тргаме од оган и го рендаме сирењето. Додека е уште топло го сервираме во чинија.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: