Рецепти
Малешевско тавче
Брз ручек, одличен за сите љубители на месото
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(200 Грама)
Мешано мелено месо(150 Грама)
Сланина(100 Грама)
Свежи шампињони(150 Грама)
Кромид(1 Главица)
Доматно пире(1 Чаша)
Сирење(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Во тава со масло го пржиме кромидот, а потоа ги додаваме печурките, сечканата сланина и меленото месо (претходно приготвено во топчиња).
- Свинското месо го сечкаме на коцки, го пржиме и динстаме на страна, и на крај го додаваме во смесата.
- На сето ова се додава доматно пире и една чаша вода, колку да се издинста 10 минути.
- Тавчето го тргаме од оган и го рендаме сирењето. Додека е уште топло го сервираме во чинија.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во