Рецепти
Малешевско тавче Ана Ристеска

Брз ручек, одличен за сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(200 Грама)

Мешано мелено месо(150 Грама)

Сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(1 Чаша)

Сирење(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тава со масло го пржиме кромидот, а потоа ги додаваме печурките, сечканата сланина и меленото месо (претходно приготвено во топчиња).
  2. Свинското месо го сечкаме на коцки, го пржиме и динстаме на страна, и на крај го додаваме во смесата.
  3. На сето ова се додава доматно пире и една чаша вода, колку да се издинста 10 минути.
  4. Тавчето го тргаме од оган и го рендаме сирењето. Додека е уште топло го сервираме во чинија.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: