Рецепти
Манџа од боранија Ана Ѓорова

Основен рецепт за вкусна и зачинета манџа од боранија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Компирот, морковите и кромидот се лупат и се сечкаат, па се запржуваат во тенџере на загреано масло.
  2. Откако малку ќе омекнат, се додава сол, вегета, кари, лук во прав, црвен пипер, бибер и буковец по вкус.
  3. Потоа се додава исчистената боранија и сосот од домати. Се промешува и се вари 2-3 минути, па се додава вода колку да се покрие содржината, се покрива тенџерето и се остава да се вари 1 и пол час на умерена температура. По отприлика 1 час проверувајте дали е готово и дали е добро зачинето.
  4. При крај на варењето, во манџата се додава лажичка брашно помешана со малку вода и се остава да провари уште 5 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: