Рецепти
Манџа од боранија Ана Ѓорова

Основен рецепт за вкусна и зачинета манџа од боранија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Компирот, морковите и кромидот се лупат и се сечкаат, па се запржуваат во тенџере на загреано масло.
  2. Откако малку ќе омекнат, се додава сол, вегета, кари, лук во прав, црвен пипер, бибер и буковец по вкус.
  3. Потоа се додава исчистената боранија и сосот од домати. Се промешува и се вари 2-3 минути, па се додава вода колку да се покрие содржината, се покрива тенџерето и се остава да се вари 1 и пол час на умерена температура. По отприлика 1 час проверувајте дали е готово и дали е добро зачинето.
  4. При крај на варењето, во манџата се додава лажичка брашно помешана со малку вода и се остава да провари уште 5 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: