Рецепти
Манџа од полнети пиперки
Има ист вкус како полнети пиперки, а е поедноставна за подготовка
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мелено говедско месо(450 Грама)
Кромид(1 Главица)
Црвена бабура(1 )
Лупени домати од конзерва(800 Грама)
Доматен сос(300 Милилитри)
Пилешка супа(или говедска 400 мл )
Ориз(200 Грама)
Лук во прав(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во тенџере на умерен оган пропржете ги кромидот, сечканата бабура на коцки и меленото говедско месо.
- Кога месото убаво ќе се испржи и ќе добие убава боја, додајте ги во тенџерето сечканите домати од конзерва, налијте супа и доматен сос и добро измешајте.
- Додајте го и оризот, па повторно измешајте и зачинете со сол, бибер и лук во прав.
- Покријте го тенџерето и варете на тивко околу 30 минути.
- Сервирајте ја манџата со рендан кашкавал.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во