Рецепти
Манџа од полнети пиперки Ана Ѓорова

Има ист вкус како полнети пиперки, а е поедноставна за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Лупени домати од конзерва(800 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Пилешка супа(или говедска 400 мл )

Ориз(200 Грама)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на умерен оган пропржете ги кромидот, сечканата бабура на коцки и меленото говедско месо.
  2. Кога месото убаво ќе се испржи и ќе добие убава боја, додајте ги во тенџерето сечканите домати од конзерва, налијте супа и доматен сос и добро измешајте.
  3. Додајте го и оризот, па повторно измешајте и зачинете со сол, бибер и лук во прав.
  4. Покријте го тенџерето и варете на тивко околу 30 минути.
  5. Сервирајте ја манџата со рендан кашкавал.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: