Рецепти
Манџа од полнети пиперки Ана Ѓорова

Има ист вкус како полнети пиперки, а е поедноставна за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Лупени домати од конзерва(800 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Пилешка супа(или говедска 400 мл )

Ориз(200 Грама)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на умерен оган пропржете ги кромидот, сечканата бабура на коцки и меленото говедско месо.
  2. Кога месото убаво ќе се испржи и ќе добие убава боја, додајте ги во тенџерето сечканите домати од конзерва, налијте супа и доматен сос и добро измешајте.
  3. Додајте го и оризот, па повторно измешајте и зачинете со сол, бибер и лук во прав.
  4. Покријте го тенџерето и варете на тивко околу 30 минути.
  5. Сервирајте ја манџата со рендан кашкавал.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: