Рецепти
Манџа со џигер Ана Ристеска

Пријатен ручек!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Кромид(2 Главици)

Зелена пиперка(3 )

Домат(2 )

Ориз(50 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Џигерот се вари и се сечка на ситни парчиња.
  2. Ситно исечканиот кромид се пржи во малку загреано масло. Се додаваат пиперките и заедно се динстаат. Потоа се додава оризот и 3 дл вода.
  3. Кога ќе зоврие водата се додаваат изренданите домати и лукчето. Се посолува по вкус.
  4. Се додава џигерот, се убаво да проврие и спремно е за сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: