Рецепти

Манџа со џигер
Пријатен ручек!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(500 Грама)
Кромид(2 Главици)
Зелена пиперка(3 )
Домат(2 )
Ориз(50 Грама)
Лук(2 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Џигерот се вари и се сечка на ситни парчиња.
- Ситно исечканиот кромид се пржи во малку загреано масло. Се додаваат пиперките и заедно се динстаат. Потоа се додава оризот и 3 дл вода.
- Кога ќе зоврие водата се додаваат изренданите домати и лукчето. Се посолува по вкус.
- Се додава џигерот, се убаво да проврие и спремно е за сервирање.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во