Рецепти
Мариниран ослиќ (посно) Ана Ѓорова

Сервирајте го со додатоци по свој вкус, а најдобро оди со салата од компир и со сок од лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Пакување)

Бело вино(100 Милилитри)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Балсамико оцет(10 Милилитри)

Лук(2-3 Чешниња)

Лимон(1 )

Рузмарин

Сол

Кари во прав

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Маслиновото масло, белото вино и оцетот измешајте ги со зачините, сечканиот лук и со 1/2 цеден лимон.
  2. Рибата убаво премачкајте ја со маринадата и оставете ја неколку часа да отстои. Може да ја маринирате рибата од навечер, а да ја печете следниот ден.
  3. Потоа наредете го маринираниот ослиќ во намастена тепсија за печење, полијте го со маринадата и печете го во загреана рерна додека добие румена боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: