Рецепти
Маринирани пилешки крилца со пиво и со мед Ана Ристеска

Лесен ручек, омилен на сите гурмани кој оди одлично со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(5-6 )

Пиво(250 Милилитри)

Мед(неколку лажички )

Вегета

Компир(1 Килограми)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во сад ја правиме маринадата од пивото, медот и од вегетата.
  2. Ги препелкаме крилцата во неа и ги оставаме така да отстојат околу 1 час.
  3. Ги вадиме крилцата од фрижидер и ги ставаме во тавче премачкано со масло. Компирите ги лушиме и ги сечкаме на коцки и нов ги ставаме во тавчето.
  4. Печеме во загреана рерна додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: