Рецепти
Маринирани пилешки крилца со пиво и со мед Ана Ристеска

Лесен ручек, омилен на сите гурмани кој оди одлично со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(5-6 )

Пиво(250 Милилитри)

Мед(неколку лажички )

Вегета

Компир(1 Килограми)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во сад ја правиме маринадата од пивото, медот и од вегетата.
  2. Ги препелкаме крилцата во неа и ги оставаме така да отстојат околу 1 час.
  3. Ги вадиме крилцата од фрижидер и ги ставаме во тавче премачкано со масло. Компирите ги лушиме и ги сечкаме на коцки и нов ги ставаме во тавчето.
  4. Печеме во загреана рерна додека заруменат.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: