Рецепти
Маринирани пилешки крилца со пиво и со мед Ана Ристеска

Лесен ручек, омилен на сите гурмани кој оди одлично со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(5-6 )

Пиво(250 Милилитри)

Мед(неколку лажички )

Вегета

Компир(1 Килограми)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во сад ја правиме маринадата од пивото, медот и од вегетата.
  2. Ги препелкаме крилцата во неа и ги оставаме така да отстојат околу 1 час.
  3. Ги вадиме крилцата од фрижидер и ги ставаме во тавче премачкано со масло. Компирите ги лушиме и ги сечкаме на коцки и нов ги ставаме во тавчето.
  4. Печеме во загреана рерна додека заруменат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: