Рецепти
Маринирани пилешки крилца со пиво и со мед Ана Ристеска

Лесен ручек, омилен на сите гурмани кој оди одлично со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(5-6 )

Пиво(250 Милилитри)

Мед(неколку лажички )

Вегета

Компир(1 Килограми)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во сад ја правиме маринадата од пивото, медот и од вегетата.
  2. Ги препелкаме крилцата во неа и ги оставаме така да отстојат околу 1 час.
  3. Ги вадиме крилцата од фрижидер и ги ставаме во тавче премачкано со масло. Компирите ги лушиме и ги сечкаме на коцки и нов ги ставаме во тавчето.
  4. Печеме во загреана рерна додека заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: