Рецепти
Мешано месо со печурки и кашкавал Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со вкусен сос и топен кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(400 Грама)

Пилешко месо(200 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Буковка (печурка)(150 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Морска сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(малку )

Кари во прав(малку )

Суво оригано(малку )

Бело вино(100 Милилитри)

Посен кашкавал(растителен 4-5 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува на масло. Се додава месото, сечкано на покрупни коцки, и тоа се пропржува малку.
  2. Потоа се додаваат и сечканите печурки и се зачинува по желба.
  3. Целата смеса се истура во огноотпорен сад и се додава белото вино.
  4. Одозгора се редат листовите кашкавал, па низ целото тавче се наросува со оригано.
  5. Садот се става да се пече во загреана рерна на 200 степени, покриен со капак или завиткан со фолија. Пред крај се отвара или се отстранува фолијата и се запекува да зарумени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: