Рецепти
Мини банички Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од домашни банички со фил од урда

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Вода(350 Милилитри)

Квасец(1 )

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Урда(300 Грама)

Јајце(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Се приготвува тесто од брашното, квасецот, водата, шеќерот и солта, на крајот се додава маслото и сè заедно убаво се замесува.
  2. Тестото се дели на 6 еднакви дела кои се сукаат во кори.
  3. Потоа се прави терк од хартија колку што е голема тавата.
  4. Откако ќе се расука кората, одоздола се става хартијата, а одозгора се постила кората.
  5. Кората се попрскува со масло и се свиткува од сите 4 страни колку што е голема хартијата.
  6. Се прави фил од урдата, јајцата и сол по вкус.
  7. На крајчето од кората се става од филот и со помош на хартијата се витка во вид на ролна.
  8. Така се приготвуваат сите 6 ролни, потоа се редат во тепсија и се сечат, па се полеваат со масло.
  9. Се оставаат да стасаат 30 минути и се печат на 200°C додека заруменат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: